Presa iraniană citează un comunicat al Ministerului de Informaţii, care explică că cele 30 de bombe ar fi urmat să fie detonate simultan, în zone aglomerate din Teheran. De asemenea, menţionează că cele 28 de persoane afiliate ISIS au făcut parte, în trecut, şi din alte grupări teroriste din Siria, Afghanistan, Pakistan sau Kurdistan. În timpul operaţiunii de combatere a atentatului terorist, doi dintre ofiţerii de poliţie au fost răniţi.

Autorităţile iraniene au mai transmis că, în cadrul operaţiunii, au confiscat numeroase arme și echipamente, inclusiv o cantitate uriașă de explozibili, bombe,  materiale pentru dispozitive explozive, dispozitive electronice folosite la bombe cu ceas, 17 pistoale și gloanțe americane, diverse dispozitive de telecomunicații inteligente și prin satelit, veste sinucigașe, echipamente militare și valută străină.

Ministerul menţionează că atacurile cu bombă aveau scopul de a submina securitatea Iranului, de a afișa o imagine de instabilitate, de a alimenta teroarea și de a stârni noi proteste.

Surse alternative: Reuters, Tasnim

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday