Un sondaj al agenţiei S&P Global, citat de The Telegraph, arată că angajările înregistrează cea mai abruptă scădere de la criza financiară din 2009, cu excepţia perioadelor de restricții din pandemie. De altfel, în domeniul serviciilor, oferta de muncă a înregistrat prima scădere de după pandemia de coronavirus. 

Statistica oficială mai indică faptul că în septembrie oferta de angajare a scăzut brusc, pe măsură ce companiile se pregătesc de recesiune. Dobânzile tot mai mari par a fi calmat inflația, dar au crescut costurile firmelor și au produs o reducere a cererii de bunuri și servicii, iar acum toți economiștii se așteaptă ca a doua parte a anului 2023 să fie mai proastă decât prima. În trimestrul al doilea din acest an, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu numai 0,3%, înregistrând în iulie o scădere de -0,5% care prevestea deja o înrăutățire a situației. 

Chris Williamson, economist șef la S&P Global, a arătat că cifrele sunt în concordanță cu o  contracție a economiei de -0,4%. Banca Angliei, care a avut acces la cifrele de pe piața muncii înainte de ședința de politică monetară, a luat decizia menținerii dobânzilor la 5,25%, în condițiile în care inflația s-a menținut în lunile de vară la puțin sub 7%. 

Sursă: The Telegraph

Foto: Inkdropcreative1 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday