Nuralink a transmis pe site-ul companiei că a primit aprobare din partea unei comisii independente de evaluare, pentru a începe recrutarea pentru primul său studiu clinic pe oameni. Studiul PRIME (Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) este “un test de investigație revoluționar privind dispozitivele medicale fără fir între creier și un computer (BCI), care își propune să evalueze siguranța implantului și a robotului chirurgical“. De asemenea, start-up-ul va evalua “funcționalitatea inițială a BCI-ului, pentru a le permite persoanelor cu paralizie să controleze dispozitivele externe cu gândurile lor“.

Persoanele eligibile, care au tetraplegie din cauza leziunii măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice, pot aplica pentru înscriere pe site-ul companiei. Studiul va folosi un robot pentru a plasa chirurgical un implant de interfață creier-computer, într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare, a transmis Neuralink, adăugând că scopul său inițial este de a permite oamenilor să controleze cursorul sau tastatura unui computer folosindu-și numai gândurile.

Potrivit informațiilor anterioare, compania negocia cu Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) un test inițial pe un număr mai mic de zece pacienți, după ce agenția și-a exprimat îngrijorări legate de siguranță. Nu se știe câți pacienți a aprobat FDA pentru test în cele din urmă.

Musk are ambiții mari pentru Neuralink, și a declarat că dispozitivul va ajunge să trateze afecțiuni precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia. În mai, compania a declarat că a primit aprobarea de la FDA pentru primul său studiu clinic pe om, când era deja sub control federal pentru manipularea testelor pe animale.

Chiar dacă dispozitivul BCI se dovedește a fi sigur pentru uz uman, ar dura totuși mai mult de un deceniu pentru ca startup-ul să-și asigure autorizația de utilizare comercială, potrivit experților consultați de Reuters.

Surse alternative: Neuralink, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday