UPDATE: Cosmin Dumitrache, directorul Autorității Navale Române, a susținut o conferință de presă în care a precizat că, din primele date, nava (foto) este relativ stabilă și nu pare a da semne că se scufundă. Un remorcher încearcă să ducă nava la nord de canalul Sulina pentru a se încerca salvarea ei. Între timp, MApN anunță că a trimis în zonă puitorului de mine “Viceamiral Constantin Bălescu”, cu o grupă de scafandri la bord.

Întrebat despre ipoteza ca explozia să fi fost cauzată de o mină marină, oficialul Autorității Navale a declarat: “Nu există indicii concrete că o mină ar putea fi cauza. Echipajul a menționat o explozie în compartimentul mașină. În secunda aceasta, nu vrem să luăm în calcul ipoteza unei mine marine. Urmează să stabilim dacă a fost o explozie din interior sau exterior”.

Știrea în forma inițială:

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis că apelul de urgență a fost emis în această dimineață, la ora 06.50, de câtre nava comercială sub pavilion Togo. “La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată SAR din cadrul Agenției Române de de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM)”, transmite Garda de Coastă, care conchide că toți membrii echipajului au fost aduși în siguranță în portul Sulina.

Contactați de Biziday, reprezentanții ARSVOM au confirmat că au preluat în siguranță cele 12 persoane aflate la bordul navei Seama și le-au predat ambulanței la ora 08.25. Din primele informații, una dintre ele are arsuri. Despre cauza exploziei, au precizat că o anchetă va fi realizată de către alte instituții abilitate.

Foto: Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday