Principalii factori care au influențat rezultatul au fost scăderea consumului de electricitate și a emisiilor rezultate după deplasările zilnice, potrivit specialiștilor. Aceștia au observat că emisiile scad cu doar 2%, în cazul celor care lucrează o zi pe săptămână de la distanță, față de cei ce merg zilnic la birou. În cazul a două – patru zile muncite de la distanță, cantitatea scade cu o treime.

Cercetarea a fost realizată de o echipă a Universității Cornell, în colaborare cu Microsoft, și a luat în considerare preferințele de navetism sau telemuncă în rândul angajaților companiei, pentru a face proiecții despre cantitatea de emisii poluante generate. Studiul a mai conchis că activitatea departamentelor de IT și telecomunicații au un impact neglijabil asupra amprentei de carbon la locul de muncă.

Printre beneficiile mai largi ale muncii de la distanță se numără diminuarea ambuteiajelor, dar autorii au observat că deplasările în afara serviciului, ale lucrătorilor la distanță, au crescut: În timp ce munca de la distanță are potențialul de a reduce amprenta lăsată de emisiile de dioxid de carbon, este esențial să se ia în considerare cu atenție și comportamentul și tendințele angajaților, consumul de energie al clădirilor, numărul de vehicule deținute de angajați pentru a realiza pe deplin beneficiile, se mai arată în cercetare. 

Deși demersul a fost realizat în SUA, tendințele au aplicabilitate și în mediile profesionale similare din Europa și Japonia, potrivit autorilor. 

Sursă: The Guardian

Foto: Naruemon Mondee | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday