MApN a emis un comunicat de presă în care anunţă că forţele ruse şi-au continuat atacurile asupra punctelor de interes ucrainene, din apropierea graniţei cu România, duminică seara. Armata precizează că a monitorizat situaţia aeriană în permanenţa şi, odată sesizate drone care se îndreptau spre obiectivele de graniţă din Ucraina, a notificat IGSU pentru a institui măsuri de prealertă aeriană în zona de nord a judeţului Tulcea, începând cu ora 22:55.

Reprezentanţii ISU Tulcea, citați de News.ro, au anunţat că localităţile care au primit mesajul Ro-Alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, municipiul Tulcea, Ceatalchioi, Frecăţei, Hamcearca, Pardina, Maliuc, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Sulina.

Ministerul menţionează şi că a întărit prezenţa în zonă şi continuă să supravegheze şi să implementeze măsuri de prevenţie în ariile în care ar putea să apară riscuri.

MApN a conchis prin a contesta ferm atacurile executate de ruşi asupra obiectivelor ucrainene de infrastructură civilă, pe care le-a catalogat drept “nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar“.

Comunicatul integral al Armatei:

“Duminică, 17 septembrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de prealertă aeriană, începând cu ora 22.55, pentru zona de nord a județului Tulcea, aflată în proximitate, cu potențialul de a fi afectată de riscurile asociate acestei situații.

Forțele MApN au întărit prezența și continuă să implementeze măsurile necesare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situația generată de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday