Oficialii unității militare “Joint Base Charleston” din Carolina de Sud au postat pe rețelele de socializare un mesaj în care informează că o aeronavă F-35B Lightning II a fost implicată într-un “incident”, duminică în jurul orei locale 14 (ora 21, ora României).

Militarii precizează că pilotul avionului de luptă s-a catapultat și a fost transportat la o unitate medicală din orașul North Charleston, cerând totodată sprijinul populației pentru a localiza aeronava.

Sergentul-major principal al unității militare Charleston, Heather Stanton, a declarat că misiunile de căutare se concentrează pe două lacuri la nord de orașul North Charleston, având în vedere ultima locație cunoscută și traiectoria avionului de luptă. 

Evenimentul a provocat confuzie în rândul cetățenilor, dar și în rândul politicienilor. “Cum e posibil să pierzi un F-35? Cum de nu există un dispozitiv de urmărire. Cerem ajutorul publicului pentru ce, să găsească un avion de luptă și să-l predea?”, a declarat reprezentantul în Congres al Carolinei de Sud. 

Surse: The Guardian, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday