Presa bulgară anunță că “o dronă de origine necunoscută, care ar avea un dispozitiv exploziv activ” a fost găsită pe coasta Mării Negre, în satul Tiulenovo. Cetățeanul care a găsit-o a postat poze pe rețelele de socializare și susține că aceasta nu a explodat ci ar avea muniție activă, deoarece ledurile dronei sunt aprinse.

Deși nu este foarte clar dacă este vorba de o dronă kamikaze (de bombardament) sau de una de observație, nici cum a zburat aceasta la circa 250 de km sud de Delta Dunării, unde se află zona din Ucraina vizată de bombardamentele rusești. Totuși, aparatul pare a avea prins de fuselaj un dispozitiv ce pare a fi o bombă de aviație.

Aseară, mai multe localități din județul Tulcea au primit mesaj Ro-Alert privind riscul unor bombardamente rusești aupra porturilor ucrainene, dar, până la ora 8.30, nu au fost raportate astfel de atacuri.

Potrivit Euronews Bulgaria, o echipă de geniști a Forțelor Navale bulgare a plecat de la Varna pentru a prelua obiectul găsit la Tiulenovo.

Sursa: Euronews Bulgaria

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday