Interdicțiile impuse de fiecare țară în parte încalcă regulamentul pieței unice europene și unitatea blocului european, în raport cu Ucrainei. Alianța pentru Agricultură și Cooperare din România a cerut guvernului de la București să facă același lucru. Cabinetul condus de Marcel Ciolacu a anunțat că așteaptă ca autoritățile de la Kiev să prezinte, luni, planul pentru protejarea pieței românești, după care va lua măsuri în sprijinul fermierilor români.

Măsura vine după ce, vineri, Comisia Europeană a renunțat să mai interzică importurile ucrainene în cele trei state, precum și în România și Bulgaria, măsură agreată cu mai multe luni în urmă. În baza înțelegerii, a mai fost permis doar tranzitul grâului, porumbului și altor grâne din Ucraina către alte piețe.

Volodimir Zelenski a salutat hotărârea executivului european, pe care a descris-o ca fiind “un exemplu de adevărată unitate și încredere între Ucraina și UE”. Președintele ucrainean a mai spus că țara sa va răspunde “adecvat” restricțiilor impuse unilateral.

Sursă: Politico

Foto: Viktor Bondar | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday