Trei bărbați, găsiți vinovați de crimă și tentativă de crimă, au fost condamnați la închisoare pe viață, pentru rolul jucat în cele trei atentate de la aeroportul și metroul din Bruxelles, din 22 martie 2016. Despre unul dintre ei, se crede că a decedat în Siria. Alți patru inculpați au primit pedepse între 10 și 30 de ani, pentru participarea la activitățile unui grup terorist. 

Instanța nu i-a dat o pedeapsă și lui Salah Abdeslam, care a fost deja condamnat la închisoare pe viață pentru organizarea atacurilor din 2015 de la Paris, în urma cărora 130 de persoane și-au pierdut viața. El mai avea o condamnare de 20 de ani primită în Belgia, pentru un schimb de focuri. Astfel, jurații au considerat că cele două pedepse sunt suficiente și nu este nevoie de încă una.

Procesul a durat opt luni și s-a încheiat în iulie, fiind cel mai amplu din istoria Belgiei, cu mărturii din partea a o mie de persoane, supraviețuitori, martori sau experți. 

Trei bombe artizanale au fost detonate în aeroport și într-o stație de metrou din Bruxelles, provocând moartea a 32 de persoane din opt țări, precum și rănirea altor 340. Atacurile au fost revendicate de aceeași celulă din cadrul grupării jihadiste Stat Islamic, care și-a asumat responsabilitatea pentru atentatele din Paris, din 2015.

Sursă: The New York Times

Foto: Cristi_m | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday