Hunter Biden este acuzat că, în 2018, a mințit când a completat un formular necesar pentru achiziția de arme de foc. Procurorii susțin că, în mod fals, a bifat că nu este consumator sau dependent de droguri și îl mai acuză că a deținut ilegal arma. 

Procesul va juca un rol important în campania prezidențială din 2024, în condițiile în care tatăl său, ajuns la 80 de ani, și-a anunțat candidatura. Și Donald Trump, în vârstă de 77 de ani și vizat de patru procese penale, a transmis că se înscrie în cursa prezidențială. 

Hunter Biden a fost, în ultimii ani, ținta atacurilor politice ale lui Donald Trump și a aliaților săi republicani. Comisiile din Camera Reprezentanților, dominată de republicani, anchetează de luni de zile afacerile lui cu entități din străinătate. Președintele Camerei, Kevin McCarthy, a anunțat deja că va demara procedura de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden, din cauza afacerilor în care este implicată fiul lui.

Trump și ceilalți lideri republicani susțin că Hunter Biden s-ar fi aflat într-un conflict de interese, întrucât a fost membru în consiliul de administrației al unei companii energetice ucrainene, în perioada în care tatăl său a fost vicepreședintele Statelor Unite, în mandatele lui Barack Obama.

În 2020, înaintea și în cursul campaniei pentru alegerile prezidențiale, președintele Trump i-a cerut omologului ucrainean ca guvernul de la Kiev să deschidă o anchetă asupra lui Joe și Hunter Biden. Ulterior, republicanul a solicitat Chinei să investigheze implicarea lui Hunter într-un fond de investiții care urma să atragă capital chinezesc. Concret, Trump l-a acuzat pe Hunter că s-a folosit de influența tatălui său pentru a obține sprijinul financiar al celor două state.

Surse alternative: Reuters, Associated Press

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday