În prezent, cifrele migrației sunt în creștere în toată Europa și, în multe țări, se discută despre controale suplimentare la frontieră, de exemplu, între Germania și Polonia. În acest moment, nu are sens să vorbesc despre o extindere a spațiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puține“, a declarat ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, respingând solicitarea președintei Comisiei Europene.

Anterior, în repetate rânduri, autoritățile din Austria au blocat aderarea României și Bulgariei, invocând temeri legate de un aflux de imigranți. Potrivit guvernului austriac, cele două țări nu și-au putut controla în mod eficient frontierele, care ar urma să devină limite externe ale UE, după eventuala aderare la Schengen.

Ursula Von der Leyen a subliniat ieri, în discursul despre starea Uniunii, că “România și Bulgaria fac parte din spațiul Schengen. Haideți să le primim, în sfârșit, fără nicio altă întârziere“.

Sursă: Euractiv

Foto: Karaboux | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday