Atacul s-a produs la ora 5.30 dimineața, iar Ministerul rus al Apărării susține că a doborât 11 drone care vizau Crimeea ocupată, dar, potrivit BBC, pe canalele ruse de Telegram sunt raportate explozii lângă orașul Evpatoria, unde se află un aeroport militar. Imaginile par să confirme explozia la sol a cel puțin unuia dintre proiectile, dar pe canalele ruse se vorbește despre patru explozii și despre numeroase ambulanțe și mașini de pompieri în zonă.

Tot Ministerul rus al Apărării mai anunță că, două ore mai târziu, nava de patrulare Serghei Kostov a fost atacată în Marea Neagră de “cinci ambarcațiuni fără pilot”, pe care ar fi reuși însă să le distrugă. Nu a oferit nicio dovadă în privința atacului.

În ultimele zile Ucraina a intensificat atacurile cu drone asupra Crimeei, după ce forțele speciale au reușit să captureze platformele marine aflate între peninsulă și Insula Șerpilor. Acestea fuseseră capturate de Rusia încă din 2015 și erau folosite ca puncte de suport militar. Ieri, Ucraina a reușit avarierea unui submarin și a unei nave de desant amfibiu, în portul Sevastopol, în ceea ce este considerat cea mai gravă lovitură primită de Flota rusă a Mării Negre în acest an.

Sursă: PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday