În răspuns la acuzațiile autorităților franceze, Apple a anunțat că telefonul iPhone 12 este certificat de mai multe organisme internaționale ca fiind în conformitate cu standardele globale de radiație.

Autoritatea de comunicații din Franța (ANFR) a dispus ieri retragerea de la vânzare a acestor tipuri de telefoane, după măsurători care ar arăta că, ținut în mână sau în buzunar, aparatul produce o absorbție a energiei electromagnetice de către organism de 5,74 wați pe kilogram. Standardul european admis este 4,0 wați pe kilogram.

Între timp, autoritățile olandeze de profil au anunțat că, deși depășirea este una mică, vor cere și ele explicații companiei americane.

Modelul iPhone 12 a fost pus în vânzare în toamna anului 2020. Autoritățile franceze au precizat că problema nu poate fi rezolvată printr-un update de soft și au cerut Apple să recheme toate aparatele deja vândute în Franța. Anunțul a venit chiar în ziua în care compania americană a lansat iPhone 15, primul telefon cu mufă USB-C.

Surse alternative: BBC, Reuters

Foto: Eric Broder Van Dyke | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday