Linia subterană SuedLink este vitală pentru tranziția la energie “verde”, în condițiile în care nordul Germaniei dispune de mai multe parcuri eoliene decât sudul, unde oficialii au fost adesea criticați pentru întârzierea proiectelor de eoliene.

Conform planurilor inițiale, linia SuedLink trebuia să fie funcțională din 2022, dar lucrările au fost întârziate. Proiectul a început cu săparea unui tunel pe sub râul Elba, în landul Schleswig-Holstein, a anunțat Ministerul Economiei. În final, linia va transporta energie electrică către landurile Bavaria și Baden-Wuerttemberg care sunt mari consumatoare.

Noul termen de finalizare este anul 2028. Conform proiectului, linia va avea o capacitate de 4 gigawați, suficient pentru a alimenta zece milioane de gospodării.

Germania și-a asumat să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, până în 2045, și ca 80% din energia electrică pe care o consumă să vină din surse regenerabile, până la sfârșitul acestui deceniu. 

Sursă: France24

Sursa foto: Johannes Gerhardus Swanepoel | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday