Rivaldo (51 de ani) “este cel mai important nume din fotbalul mondial care se alătură unei echipe din România”, conform comunicatului emis de clubul Farul Constanța. La semnarea contractului, Gheorghe Hagi, acționarul majoritar, a declarat: “Nu mai este niciun secret din faptul că doresc să am alături parteneri puternici, să vând acțiuni, așa cum am spus în diverse situații, pentru că Farul trebuie să devină un club din Top 3 în România. Am reușit în ultimul sezon ceva fantastic prin câștigarea campionatului, dar pentru a ne dezvolta în continuare este nevoie de parteneri puternici”.

La rândul său, brazilianul a declarat despre Hagi: “Nu mai auzisem de un fost jucător de o asemenea valoare care să își investească averea pentru o pasiune. (…) Investiția total privată de la Farul, Baza Sportivă, Academia care stă în spatele multor performanțe, rezultatele obținute cu foarte mulți jucători formați aici m-au determinat să fac acest pas și să vin alături de Gheorghe Hagi”.

Rivaldo a jucat o finală de Cupă Mondială cu Brazilia în 1998, a câștigat Copa America în 1999 și Cupa Mondială, în 2002. La nivel de club, a triumfat cu AC Milan în Champions League, în 2003, și a fost golgheterul competiției, la ediția din 2000. În anul 1999, revista France Football i-a acordat Balonul de Aur, iar FIFA l-a desemnat “cel mai bun fotbalist al anului”.

Rivaldo urmărește de mai mult timp activitatea clubului lui Hagi. Fiul său, Rivaldinho (28 de ani) a jucat la Farul de la începutul anului 2019, până în vara lui 2020, și a revenit la echipă în acest an, pe 1 iulie. El nu a făcut parte din echipa care a câștigat campionatul național, sezonul precedent.

Foto: Facebook/Farul Constanța

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday