Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat oameni blocați pe acoperișurile vehiculelor lor, când furtuna Daniel a lovit țara. Autoritățile au declarat că situația este catastrofală și că se așteaptă ca bilanțul persoanelor care și-au pierdut viața să crească până la 250, deoarece foarte multe clădiri s-au prăbușit sau au fost luate de apă. Nivelul apei a atins trei metri în orașul Derna.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare. Autoritățile au declarat stare de urgență extremă, închizând școli și magazine și impunând interdicție de circulație.

Patru mari porturi petroliere din Libia, Ras Lanuf, Zueitina, Brega și Es Sidra, au fost închise de sâmbătă seara pentru trei zile, potrivit Reuters.

Inundațiile puternice au dus la prăbușirea unui drum dintre Sousse și Shahat, unde se află situl arheologic Cyrene, inclus pe lista UNESCO. ONU a transmis că urmărește îndeaproape furtuna și va oferi asistență.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday