Evaluarea a fost făcută de banca de investiții Morgan Stanley, iar în urma acesteia, valoarea acțiunilor Tesla a crescut cu aproape 6%. Compania a început în iulie să dezvolte supercomputerul Dojo, pentru a antrena modelele de inteligență artificială (AI) pentru mașinile cu diverse sisteme self-driving. A planificat, pentru acesta, cheltuieli de un miliard de dolari până în 2024. 

Analiștii de la Morgan Stanley au argumentat că Dojo poate deschide noi piețe “dincolo de vânzarea de vehicule la un preț fix. Dacă Dojo poate ajuta mașinile <<să vadă și să reacționeze>>, ce alte piețe s-ar putea deschide? Gândiți-vă la orice dispozitiv echipat cu o cameră care ia decizii în timp real pe baza câmpului său vizual”.

Morgan Stanley a estimat că în următoarele 12-18 luni, valoarea acțiunilor Tesla ar putea crește cu 60%, până la 400 de dolari. Compania ar ajunge, astfel, la o capitalizare de piață de 1.400 de miliarde de dolari. În prezent, Tesla este cea mai valoroasă companie din sectorul auto, cu o capitalizare de 789 de miliarde de dolari.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday