În România, peste 15% dintre locuitori au declarat că nu și-au putut menține casa suficient de caldă, anul trecut, față de o medie de 9%, la nivelul UE. Dar situația cea mai proastă este în Bulgaria (22%), precum și în țările mediteraneene, surprinse probabil de capriciile vremii. Astfel, Cipru (19,2%), Grecia (18,7%), Lituania și Portugalia (ambele 17,5%), Spania (17,1%) sunt țări în care locuitorii au, aparent, mai multe probleme cu încălzirea, în timpul iernii, potrivit Eurostat.

Anul trecut, Europa Centrală și de Est a fost semnificativ afectată de tăierea gazelor naturale din Rusia, dar prețurile au crescut în toată Uniunea, în condițiile în care Comisia Europeană a făcut eforturi pentru negocierea și achiziția comună de gaze.

Țările nordice, care aprovizionate în special de Norvegia, înregistrează cele mai mici ponderi ale celor care nu sunt capabili să își încălzească în mod adecvat locuințele.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday