Anunțul BMW, care va investi 750 de milioane de dolari în reconfigurarea și retehnologizarea uzinelor sale din Anglia, aduce un impuls pentru industria auto britanică, după ce Brexitul a venit cu ani de incertitudine privind intențiile producătorilor europeni în legătură cu aceasta.

Din 2026, BMW va produce în UK două modele electrice la uzina Mini de la Oxford – Mini Cooper (în 3 uși) și crossover-ul compact Mini Aceman. Treptat, liniile pentru asamblarea modelelor cu motoare termice vor fi dezasamblate, iar din 2030 uzina va produce numai modele electrice. Până în 2026, BMW va aduce cele două modele Mini electrice de la fabricile sale din China.

Producătorul auto a declarat că guvernul britanic a oferit sprijin pentru investiție, fără a oferi detalii. O parte a sumei alocate va ajunge la fabrica de componente din Swindon. Nu este clar cât va mai funcționa fabrica de motoare de la Hams Hall.

Originară din Marea Britanie, marca Mini a fost lansată în 1959 și revigorată după preluare de către BMW, în 2001.

Sursa: Reuters

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday