Consiliul Concurenței anunță că a terminat controalele la Biroul de Credit, la Asociația Română a Băncilor și la zece bănci: Alpha Bank, CEC Bank, Garanti Bank, Raiffeisen Bank, ING Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Société Générale, Credit Europe Bank și First Bank. Au fost ridicate documente relevante în investigație, care vor fi analizate.

Autoritatea de concurență a explicat, în cadrul unui comunicat, că există suspiciunea că acționarii Biroului de Credit, care se ocupă cu colectarea și prelucrarea datelor ce constituie portofoliul de client și în funcție de care se stabilește scorul FICO, ar limita accesul consumatorilor la credite. În funcție de scorul FICO, este evaluată capacitatea unui client de a rambursa banii.

Președintele instituției, Bogdan Chirițoiu a amintit că aceasta are deja în desfășurare o investigație care vizează băncile și modul în care sunt calculați indicii de referință ROBOR/ROBID, în funcție de care se stabilesc dobânzile.

Foto: Bang Oland | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday