Autoritatea Federală de Aviație din SUA a emis derogări de la regulile care impuneau ca o dronă comercială să poată zbura doar sub supravegherea vizuală a unui operator de la sol. Anterior, companiile care doreau să deplaseze astfel de drone pe distanțe mai lungi erau obligate să plaseze operatori pe tot parcursul aparatului, care să raporteze eventuale obstacole zărite în drumul acestuia.

Două companii care construiesc astfel de drone comerciale, la care se adaugă divizia Flight Forward a firmei de expediții UPS au primit aceste derogări. “Este o afacere uriașă. Acest lucru îmbunătățește cu adevărat capacitatea de a scala și de a accelera accesul la utilizarea dronelor. Depășim faza de testare zonală”, a declarat pentru FT Scott Shtofman, de la Association for Uncrewed Vehicle Systems International.

Andreas Raptopoulos, directorul executiv al Matternet, un producător care furnizează drone a declarat că noua legislație deschide perspectiva utilizării comerciale a dronelor.

Commercial Drone Alliance, o organizație non-profit susținută de zeci de companii, inclusiv Amazon și AT&T, se așteaptă ca noile derogări să creeze un precedent, iar tot mai multe comapanii să primească aprobarea de a opera drone la distanță mare. “Astăzi folosim vehicule cu motoare pe carburant, conduse de oameni, pentru a face livrări de miliarde de dolari în toată țara. Este scump, lent și dăunător mediului. De acum vom putea începe să trecem la livrare prin soluții care sunt de 10 ori mai rapide, mai puțin costisitoare și cu emisii zero”, a comentat un producător de drone.

Sursa: FT

Foto: Ig0rzh | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday