Nvidia, companie americană specializată în producerea de cipuri, a precizat că va colabora cu conglomeratul indian Tata Group pentru a construi un “supercomputer” bazat pe AI, care folosește cipul de ultimă generație al Nvidia, GH200 Grace Hopper, pentru a obține cele mai bune performanțe din clasa sa”.

În același timp, cele două grupuri vor pune bazele unui sistem cloud de inteligență artificială în India, cu scopul de a oferi companiilor tehnologice din regiunea asiatică o infrastructură esențială care să permită dezvoltarea următoarei generații de calculatoare. 

Cursa globală pentru dezvoltarea celor mai capabile sisteme de inteligență artificială generativă este în plină desfășurare. Centrele de date din întreaga lume se orientează către plăcile grafice pentru a construi o infrastructură eficientă din punct de vedere energetic, cu scopul de a susține cererea exponențială de inteligență artificială generativă”, a transmis Nvidia într-un comunicat de presă.  

Vorbind despre colaborarea cu Nvidia, președintele Tata Sons (compania-mamă a Tata Group), a declarat căprogresele din domeniu AI au făcut ca atenția acordată tehnologiei să devină o prioritate pentru guverne, industrii și societate în general. Impactul AI și al procesului automatizat de învățare va fi profund în toate industriile și în fiecare aspect al vieții noastre. Aceasta este o tendință a deceniului și fiecare companie trebuie să se pregătească pentru a face această tranziție către inteligența artificială”.

Conglomeratul de afaceri Tata Group, cu sediul în India, deține în total 98 de firme, dintre care 27 publice, în diferite domenii, printre care siderurgie, producție de sare, software, energetic, comunicații, auto sau hotelier. Nvidia a devenit, în urmă cu trei luni, prima companie producătoare de cipuri cu o valoare de piață de peste o mie de miliarde de dolari, în contextul în care a crescut cererea pentru astfel de componente destinate sistemelor AI.

Sursa: Comunicatul Nvidia

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday