Compania americană a pierdut 200 de miliarde din capitalizare, în timpul ședințelor de tranzacționare de miercuri și joi. Scăderea pune sub umbră evenimentul de săptămâna viitoare când, cel mai probabil, Apple va lansa iPhone 15, scrie Financial Times.

Acțiunile au scăzut după ce în presa internațională au apărut informații că Beijingul va interzice folosirea telefoanelor produse de compania americană în firmele, agențiile și celelalte structuri din subordinea guvernului. Investitorii sunt îngrijorați de viitorul Apple pe piața chineză, de unde obține aproape o cincime din venituri, în condițiile în care și Huawei a prezentat un flagship cu capacități 5G, care i-ar putea crește cota de piață.

FT amintește că Huawei avea o cotă de piață de 29% în China în 2019, înainte de a fi supusă sancțiunilor americane. După doar doi ani, cota a scăzut la 7%.

Surse alternative: Financial Times, CNN

Sursa Foto: Nikolay Antonov | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday