Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat mai multe măsuri pentru protejarea populației din localitățile “din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina”.

Ministerul Apărării urmează să stabilească zonele din România de lângă punctele de conflict Reni și Ismail, unde autoritățile locale vor identifica spații care ar putea fi folosite pentru adăpostirea populației și vor asigura un serviciu permanent de alarmare. În plus, Ministerul Apărării va edifica spații de protecție în localitățile Plauru și Ceatalchioi din Tulcea, precum și la nivelul altor localități cu un număr mic și foarte mic de locuitori.

“În cazul manifestării riscului de cădere a unor elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict, Ministerul Apărării Naționale notifică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu privire la zona specifică potențial a fi afectată”, se mai arată în hotărâre. Mai departe, IGSU va emite mesaje Ro-Alert și va trimite echipe de alarmare în teren, în zonele fără acoperire GSM sau fără alte mijloace de alarmare.

Hotărârea integrală a CNSU:

HCNSU Nr. 31 Din 07.09.2023

Foto: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday