Agenția de știri KCNA a relatat că evenimentul s-a petrecut miercuri, iar liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a participat la lansarea la apă a navei. În cadrul ceremoniei festive, cu confetti și baloane, acesta a subliniat “planul strategic și tactic de a spori în mod continuu modernitatea forțelor subacvatice și de suprafață și de a avansa cu armamentul nuclear al Marinei în viitor”. Kim a mai spus că nava va deveni “unul dintre mijloacele ofensive subacvatice de bază ale forței navale” ale Coreei de Nord.

Joi, Kim a inspectat submarinul înainte ca acesta să pornească într-o croazieră de probă. Denumit Hero Kim Kun Ok, după o figură istorică nord-coreeană, acesta a fost repartizat flotei care patrulează în apele dintre peninsula coreeană și Japonia.

Reuters subliniază că, în ciuda denumirii sale, nu este clar deocamdată cu ce rachete va fi înarmat noul submarin. Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice cu rază lungă de acțiune, cu rază scurtă de acțiune, precum și rachete de croazieră. Deși are o flotă mare de submarine, numai modelul 8.24 Yongung a lansat o rachetă balistică.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday