Două activiste de mediu l-au lovit pe Michael O’Leary cu prăjituri cu frişcă la Bruxelles, în timp ce acesta protesta de unul singur în fața clădirii Comisiei Europene. O’Leary este nemulțumit de faptul că grevele controlorilor de trafic aerian afectează zborurile companiei sale, Ryanair. Acesta contestă o lege la nivelul UE care prevede că un avion nu poate zbura deasupra unei țări când în aceasta are loc un protest al controlorilor de zbor, conform Politico.

Incidentul a fost filmat și distribuit pe reţelele de socializare. Activistele au strigat “Bine ai venit în Belgia! Opriți poluarea provenită de la avioane”, după ce au aruncat o plăcintă cu frișcă. Pe fundal, alături de O’Leary, se putea observa o figurină de carton în mărime naturală a Ursulei von der Leyen.

Directorul Ryanair s-a declarat “amuzat de incident”, adăugând că “nu a avut niciodată parte de o primire atât de caldă”. Chiar și compania sa de zbor a făcut postări pe Twitter/X în care a ironizat întâmplările: “Primire călduroasă la Bruxelles […] Pasagerii sunt atât de mulțumiți de călătoriile noastre încât sărbătoresc cu tort”.

Protestul activiștilor a avut loc și în contextul în care piloții Ryanair din Belgia au anunțat o nouă grevă, între 14 și 15 septembrie (a patra din ultimele două luni), fiind nemulțumiți de salariile mici și de condițiile de muncă.

Surse: The Guardian, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday