Ministerul român al Afacerilor Externe anunță că ministrul Luminița Odobescu și omologul american, Antony Blinken, au vorbit la telefon despre implicațiile asupra României ale atacurilor ruse asupra porturilor fluviale ucrainene. Discuția a fost solicitată de către oficialul american. 

Blinken a mulțumit României pentru sprijinul acordat Ucrainei și pentru faptul că facilitează exportul de grâne ucrainene prin porturile românești. În comunicatul de presă emis de MAE se mai arată: “Șefa diplomației române a salutat sprijinul și solidaritatea SUA și Aliaților cu România și a subliniat importanța menținerii evoluțiilor din Marea Neagră și regiune în atenția NATO. Ministrul Odobescu și secretarul de stat Blinken s-au referit la importanța continuării discuțiilor și coordonării bilaterale pe teme de securitate și în ceea ce privește agenda curentă a NATO”.

Antony Blinken a fost prezent, miercuri, la Kiev, unde a fost primit de președintele ucrainean Zelenski și de ministrul ucrainean de Externe Kuleba. În aceeași zi, Ministerul român al Apărării a confirmat că în satul Plauru din Tulcea, peste Dunăre de portul ucrainean Ismail, au fost găsite “elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă”. MApN a transmis că resturile au fost găsite marți seară, 5 septembrie.

Amintim că luni, 4 septembrie, autoritățile ucrainene au susținut că drone rusești au căzut și au detonat pe teritoriul României”, în timpul unui atac asupra orașului Ismail. În ziua respectivă, Ministerul român de Externe și Ministerul român al Apărării au negat incidentul.

Foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Externe

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday