Ministerul Apărării Naționale a transmis informațiile prin intermediul unui comunicat în care a adăugat că acțiunile întreprinse de Rusia sunt nejustificate și în grave contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. De asemenea, MApN a asigurat că “monitorizează în timp real, prin structurile responsabile, situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești.”

Ministerul a dat asigurări că din informațiile colectate în acest fel până acum nu au fost identificate “amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forțele Federației Ruse.” 

 Instituția mai transmite că “continuă să aplice măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate” și a desemnat echipe care să efectueze cercetări suplimentare, inclusiv pe Dunăre.

Comunicatul integral MApN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday