Presa rusă transmite că generalul-maior Konstantin Ohienko, împreună cu comandantul Diviziei a patra din cadrul Forțelor Aeriene Ruse – generalul-maior Dmytro Beliatky, au primit 500.000 de ruble (4.744 de euro) de la un cetățean pentru a-l ajuta să obțină un teren adiacent unei unități militare. În total, cei doi oficiali ruși ar fi solicitat 30 de milioane de ruble (284 de mii de euro). Terenul se află la periferia Moscovei și este în subordinea Ministerului Apărării.

Agenția TASS scrie că, inițial, ancheta autorităților îl viza pe generalul Beliatky, care și-a recunoscut fapta și a încheiat un acord cu anchetatorii, în cadrul căruia a depus mărturie împotriva lui Ohienko. Acesta din urmă a negat acuzațiile. Judecătorii au decis totuși să-l aresteze pe Ohienko, motivând că “implicarea lui în infracțiune, conform anchetei, este confirmată de totalitatea probelor colectate”.

Ohienko a fost comandantul Forțelor Speciale de Apărare Antiaeriană a Moscovei din anul 2021 și a fost înlăturat din funcție după ce pe numele său a fost deschis un dosar penal, în luna iulie 2023. Inițial, acesta a fost arestat până la sfârșitul lunii august, dar după aceea instanța a decis că va rămâne în detenție până la 27 noiembrie. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de închisoare. 

Reamintim că în ultimele luni, Moscova a fost vizată de atacuri cu drone, dintre care unele și-au atins țintele. Aeroporturile capitalei ruse și-au suspendat de mai multe ori, temporar, activitatea.

Surse: Pravda, TASS

Sursa Foto: Aleksandra Malinina / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday