Potrivit Armatei Ucrainene, Rusia a lansat azi-noapte un total de 33 de drone explozive, majoritatea asupra porturilor Reni, Ismail și Chilia, de pe Dunăre. Susține că antiaeriana a doborât 25 dintre ele. Pe rețelele din România circulă filmulețe cu tirurile antiaerienei ucrainene (nu vor fi publicate, pentru a nu dezvălui poziția acesteia) dar sunt vizibile și explozii puternice, pe malul ucrainean, semn că o parte dintre ele și-au lovit țintele sau au explodat la impact după ce au fost atinse de tirurile antiaeriene.

Până la ora 8 nu au fost raportate incursiuni sau devieri accidentale ale dronelor rusești în spațiul aerian românesc.

Tot azi-noapte, orașul rusesc Rostov a fost lovit de cel puțin două drone ucrainene. Deși autoritățile ruse susțin că acestea ar fi fost interceptate de antiaeriană și s-au prăbușit, imaginile de pe rețelele de socializare indică faptul că cel puțin una dintre ele a explodat la impact în centrul orașului.

Cel mai probabil, ucrainenii au vizat cartierul general al Districtului Militar de Sud, de unde este coordonat întreg frontul Armatei Ruse care a invadat Ucraina.

Pe Frontul de Sud, rușii au recunoscut că s-au retras la sud de Robotine “pe poziții mai avantajoase”. Ucrainenii avansează de-a lungul tranșeelor rusești încercuite la Verbove, dar în ultimele 24 de ore au efectuat doar operațiuni de consolidare a teritoriului eliberat în zilele precedente.

Pe Frontul de Est, sursele ruse raportează contraatacuri ucrainene, de-a lungul liniei Kupiansk-Svatove-Kreminna, unde rușii au avansat în ultimele săptămâni.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday