Autoritățile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul țării, în apropierea graniței cu Ucraina. Autoritățile române investighează incidentul. România i-a informat pe aliații NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliații și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a declarat Dylan White, purtătorul de cuvânt al NATO.

Oficialul a mai precizat că, “începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO și-a sporit semnificativ prezența în regiunea Mării Negre. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”.

Ministerul român al Apărării a confirmat că “bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul nostru”, în Deltă, dar a informat, miercuri după amiază, că acestea au fost descoperite marți seara.

Ca urmare, președintele Klaus Iohannis a transmis că, dacă se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă a Rusiei, “o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și constituie o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”. 

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday