“Salutăm Republica Elenă în calitate de cel de-al 13-lea stat participant la I3M, ceea ce consolidează Inițiativa și îi sporește considerabil potențialul ca platformă pentru îmbunătățirea dezvoltării economiei, a conectivității infrastructurilor de transport, energetice și digitale pe axa Nord-Sud și pentru consolidarea coeziunii UE.” se arată în declarația comună întocmită în urma summitului Inițiativei celor Trei Mări.

De asemenea, președintele Iohannis a anunțat că “Grecia a fost primită miercuri ca membru al Inițiativei celor Trei Mări, un format diplomatic creat împreună cu SUA pentru dezvoltarea țărilor din Europa Centrală și de Est”.

Tot azi, s-a decis ca Ucraina și Republica Moldova să devină state asociate.

Inițiativa celor Trei Mări are ca obiectiv creșterea convergenței, a coeziunii și reducerea decalajului de dezvoltare economică între diferite zone și state membre ale UE, prin creșterea interconectivității în regiune, în domeniile energiei, transporturilor și celui digital. 

Cuprinde cele 12 state membre UE aflate între Mările Baltică, Adriatică și Neagră, de unde și numele. Statele membre sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday