În cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, susținută alături de alți șefi de stat și de guvern, după summitul Inițiativa celor Trei Mări, președintele Iohannis a fost întrebat din nou despre incidentul cu drona rusească. Șeful statului spune că secretarul general al NATO și aliații au fost informați despre incident.

Toată comunicarea noastră a fost făcută în bună credință și în baza dovezilor pe care le avem. Nu putem să facem afirmații în baza unor supoziții. MApN m-a informat, de bună credință, că nu există astfel de piese și asta a fost făcut public. Între timp situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus efectuarea rapid de verificări profesioniste, după care vom face următorii pași. Între timp am informat aliații NATO. Ambasadorul nostru de la NATO a fost însărcinat să-l informeze pe secretarul general și apoi aliații, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineață. Aici ne găsim în momentul de față și în măsura în care cercetările aduc noi dovezi putem să facem următorii pași și să comunicăm, evident, tot ceea ce se găsește”, a declarat șeful statului.

Reamintim că în această dimineață, Ministrul Apărării din România a recunoscut că “bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul nostru”, în Deltă. Ulterior, într-o primă reacție , Klaus Iohannis a spus că “dacă se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă a Rusiei, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și constituie o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday