Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a sosit la Kiev. Informația a apărut în presa ucraineană încă de marți, dar nu a fost confirmată oficial de americani din motive de securitate.

Călătoria sa vine pe fondul informațiilor conform cărora contraofensiva Ucrainei merge mai lent decât se spera. Consilierul pentru securitate națională al Casei Albă, Jake Sullivan, s-a întâlnit săptămâna trecută cu trei oficiali ucraineni de rang înalt pentru a discuta tot despre contraofensivă.

Este de așteptat ca Blinken să anunțe o nouă finanțare de peste un miliard de dolari pentru Ucraina, potrivit unui înalt oficial al Departamentului de Stat citat de CNN.

Vizita vine și la câteva zile după ce Volodimir Zelenski l-a demis pe ministrul ucrainean al Apărării și pe alți câțiva oficiali, pe fondul îngrijorărilor cu privire la corupția în legătură cu contracte militare. 

Blinken a fost ultima dată la Kiev în septembrie 2022, când s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a discutat despre asistența acordată de SUA Ucrainei.

Peste noapte, Kievul a fost vizat de rachete rusești, care au fost interceptate, potrivit administrației orașului.

Sursă: CNN

Foto: Twitter/@DmytroKuleba

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday