Numărul de mașini vândute cumpărătorilor particulari din Marea Britanie a ajuns, în luna august, la 32 de mii, faţă de aproximativ 35 de mii în aceeaşi perioadă a anului trecut – cea mai mare scădere din ultimele 14 luni și cele mai slabe vânzări din această lună din ultimul deceniu. 

Specialiştii motivează că atât preţurile ridicate, în special cele la autoturisme electrice, cât şi costul de finanţare a achiziţiilor de maşini noi, care a crescut semnificativ odată cu majorarea dobânzilor, au descurajat cumpărătorii. 

Society of Motor Manufacturers and Traders sugerează că vânzările generale de mașini au fost susținute de așa-numiții cumpărători de flote, care operează în numele companiilor și care beneficiază de diverse subvenții pentru achiziții de vehicule mai ecologice. În ultimele 12 luni, vânzările către această din urmă categorie au crescut cu 43%, impulsionate de subvenții.

Deşi producătorii de vehicule, inclusiv Tesla, au redus prețul mașinilor electrice în încercarea de a menține interesul cumpărătorilor, scăderea preţurilor la benzină şi costurile încă ridicate la electricitate au redus drastic avantajul pe care îl au maşinile electrice (care au un preţ iniţial mai ridicat) faţă de cele pe combustibili.

Sursă: The Telegraph

Sursa Foto: Pramote Polyamate / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday