Cancelarul german Olaf Scholz, prezent la salonul auto de la Munchen, a declarat că executivul intenționează să extindă rețeaua de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru ca în următoarele săptămâni, Germania să devină “prima țară europeană care va introduce o lege care obligă operatorii a 80% din totalul benzinăriilor de la nivel național să introducă stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cu opțiunea de încărcare rapidă la cel puțin 150 de kW/oră”, a declarat Olaf Scholz.

Cancelarul german a mai explicat faptul că extinderea rețelei de stații de încărcare pentru vehiculele electrice va combate anxietatea șoferilor legată de autonomia bateriei. Olaf Scholz nu a oferit însă o dată pentru demararea proiectului. 

Germania, cea mai mare economie a Europei, dispune în prezent de doar 90.000 de puncte publice de încărcare a vehiculelor electrice, dar își propune ca acest număr să crească la peste un milion până în 2030, în încercarea de a stimula vânzările de astfel de vehicule, în contextul în care a stabilit ca până în 2045 să devină o țară neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.

Până la sfârșitul lunii aprilie, pe străzile din Germania circulau aproximativ 1,2 milioane de vehicule electrice, foarte departe de ținta de 15 milioane, pe care Berlinul urmărește să o atingă până în 2030. Reticența șoferilor germani față de vehiculele electrice vine, în general, pe fondul prețurilor ridicate ale acestora și a lipsei de stații de încărcare (în special în zonele rurale).

Turul cancelarului la salonul auto de la München a fost întrerupt de două ori de protestatari Greenpeace, care strigau “Petrecerea sa încheiat” și “Viitorul este distrus”, făcând referire la contribuția emisiilor industriei auto la încălzirea globală.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Bunlue Nantaprom / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday