Pe parcursul zilei de luni, 50 de mii de profesori au întrerupt lucrul și au protestat pe străzile capitalei Seul. În weekend, 200 de mii de cadre didactice au protestat în toată țara. Aceștia pun sinuciderile recente ale unor profesori pe seama “poverii sociale uriașe care se apasă asupra lor”.

Cadrele didactice acuză “hărțuirea generalizată din partea părinților autoritari și a elevilor indisciplinați”. Unul dintre profesorii care au murit în ultimele două săptămâni s-a sinucis la scurt timp după ce a fost amenințat de doi elevi, explică The Guardian. Dascălii solicită astfel noi reglementări legislative astfel încât să fie mai bine protejați în școli. O mare parte dintre participanții la protestul de luni și-au luat concediu pentru a participa, iar din acest motiv, unele școli din țară au fost chiar închise.

Ministrul Educației din Coreea de Sud recunoaște că există o problemă majoră în acest sens, dar susține că de vină este și “accentul prea mare pus pe drepturile elevilor”, în ultimii ani, în detrimentul drepturilor profesorilor. Conform CNN, oficialul face referire la o lege din 2014, care prevede că orice persoană care suspectează un caz de abuz asupra unui copil îl poate raporta autorităților fără a fi nevoie să prezinte dovezi. Autoritățile pot apoi să investigheze plângerea, inclusiv să viziteze locul presupusului abuz – în acest caz, școlile – și să interogheze părțile relevante, iar profesorul poate fi suspendat până la finalizarea investigației.

Profesorii se plâng că pot fi ținta unor acțiuni nedrepte din partea părinților care consideră că copilul lor a fost neglijat – uneori fiindu-le pus în pericol locul de muncă. Într-un sondaj realizat de sindicatul coreean al profesorilor și al lucrătorilor din educație, peste 60% dintre respondenți au declarat că fie au fost reclamați personal pentru abuz asupra copiilor, fie cunosc un alt profesor care a fost reclamat.

Surse: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday