O înregistrare video de pe rețelele de socializare arată un tanc Challenger 2 cu țeava sa distinctivă de tun, în flăcări și învăluit în fum, în apropiere de Robotine. Cauza incendiului este neclară la acest moment. Experții au confirmat că pe filmare apare un Challenger 2, însă nu au putut spune dacă daunele suferite sunt “iremediabile”. Nu este clar nici când s-a întâmplat incidentul.

Se crede că echipajul ucrainean ar fi supraviețuit după impact, au declarat pentru The Guardian surse britanice din domeniul Apărării. Un echipaj tipic este format din patru membri.

În cazul în care vehiculul blindat a fost distrus, ar fi primul pierdut din lotul de 14, livrate de Marea Britanie la începutul anului. Tancurile sunt folosite de Brigada 92 de asalt aerian a Armatei Ucrainene, însărcinată cu misiunea de a sparge “linia Surovikin” – rețeaua de tranșee, câmpuri minate și fortificații a Armatei Ruse, pentru a apăra “podul terestru” către Crimeea.

Marea Britanie mai are 213 de astfel de tancuri, care au fost prima dată folosite în 1994.

Surse alternative: The Telegraph, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday