Guvernul SUA a lansat un site despre care spune că va funcționa ca un ”ghișeu unic” unde vor putea fi raportate ”fenomenele anormale neidentificate” (UAP), termenul oficial pentru OZN-uri și obiecte neidentificate din ape. Pe acest site a fost publicată și o hartă care ilustrează zonele unde au fost observate cele mai multe OZN-uri, între 1996 și 2023.
O mare parte din obiectele zburătoare neidentificate au fost observate, potrivit hărții, în vestul și sudul Japoniei, mai exact în apropiere de orașele Hiroshima și Nagasaki, unde SUA au aruncat bombele atomice în luna august 1945. Un număr mare de OZN-uri au mai fost observate în Orientul Mijlociu (Irak și Siria) și în sud-estul SUA, deasupra statului Carolina de Sud.
În Japonia, începând din 2020, armata a fost instruită să înregistreze activitatea tuturor obiectelor neidentificate de pe cer. Deși guvernul japonez a transmis că piloții nu au întâlnit până acum niciun astfel de obiect zburător neidentificat, Armata Japoniei s-a declarat îngrijorată de trei videoclipuri publicate de Pentagon, în care ceea ce par a fi trei obiecte zburătoare, neidentificate, se deplasau pe cer.
OZN-urile au devenit în ultimul timp una dintre preocupările guvernului SUA, care a decis înființarea unui grup de lucru care să înregistreze, analizeze și să încerce să explice astfel de fenomene. Subiectul a luat amploare mai ales după ce David Grusch, un fost ofițer de informații, a declarat în luna iulie în fața Congresului SUA că guvernul federal ascunde astfel de informații.
Deocamdată, pe site-ul dedicat OZN-urilor pot fi raportate fenomene suspecte, dar doar de către militari și alți membri ai personalului guvernamental. Populația civilă a fost încurajată să raporteze activitatea potențialelor OZN-uri controlorilor de trafic aerian.
Directorul instituției care se ocupă de site-ul guvernului american, All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), a declarat că organizația “nu a găsit până acum nicio dovadă credibilă despre activitate extraterestră, despre tehnologie extraterestră sau despre obiecte care sfidează legile cunoscute ale fizicii”.
Sursa: The Telegraph
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.