Televiziunea de stat din China transmite că autoritățile din regiunea Youyu au fost înștiințate pe data de 24 august că în Marele Zid Chinezesc a apărut o gaură, pe raza localității Yanhqianhe. 

O anchetă demarată de autorități a constatat că un bărbat, în vârstă de 38 și o femeie de 55 de ani, au folosit un excavator pentru a sparge zidul, în încercarea de a crea o scurtătură. Postul de televiziune CCTV relatează că distrugerile nu mai pot fi reparate și afectează integritatea și siguranța acelei porțiuni.

Poliția a transmis că ancheta continuă. Zona respectivă a zidului conține unul dintre turnurile de pază care au supraviețuit încă din timpul dinastiei Ming (1368 – 1644) și este inclusă pe lista monumentelor culturale de patrimoniu ale Chinei. Marele Zid Chinezesc a fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1987. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday