Un sondaj realizat de Wall Street Journal arată că majoritatea alegătorilor americani consideră că președintele Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, este prea bătrân pentru a candida din nou la alegerile prezidențiale, care vor avea loc anul viitor. De asemenea, aceștia i-au acordat note slabe pentru modul în care acesta a condus țara, din cauza gestionării proaste a economiei și a politicii americane.

În prezent, doar 39% dintre alegători au o părere bună despre președinte. Aproximativ 42% dintre participanții la sondaj s-au declarat de acord cu modul în care acesta gestionează politica SUA, cu mult sub cei 57% care sunt împotriva acestei afirmații.

De asemenea, 58% dintre alegători cred că situația economică s-a înrăutățit în ultimii doi ani, în timp ce doar 28% spun că s-a îmbunătățit, iar aproape trei din patru persoane consideră că inflația se îndreaptă într-o direcție greșită.

Joe Biden se află la egalitate cu fostul președinte Donald Trump într-o potențială revanșă a alegerilor din 2020, fiecare dintre ei deținând 46% din susținerea votanților. Totuși, comparativ cu Biden, Donald Trump este văzut de către alegători ca fiind mai puțin onest și mai puțin simpatic”. De asemenea, majoritatea participanților la sondaj consideră că acțiunile lui Trump după pierderea alegerilor din 2020 au fost “un efort ilegal de a împiedica Congresul să îl declare pe Biden câștigătorul real”.

“Dacă această cursă se bazează pe personalitate și temperament, atunci Biden are un avantaj. Dacă această cursă este despre politici și performanță, atunci Trump are avantaj”, explică Tony Fabrizio, co-autor al sondajului. 

În ceea ce privește vârsta, alegătorii au păreri diferite. Deși diferența de vârstă dintre Joe Biden și Donald Trump este de doar trei ani, 73% dintre alegători consideră că Biden este prea bătrân pentru a candida pentru un al doilea mandat, în timp ce doar 47% dintre alegători au spus același lucru despre Trump. 

Potrivit lui Michael Bocian, cel care a realizat sondajul, “alegătorii caută schimbarea, iar niciunul dintre candidații principali nu reprezintă schimbarea pe care aceștia o caută”.

Rezultatele sondajului, care a fost realizat după ce Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru a patra oară, reflectă o diferență semnificativă în ceea ce privește gradul de conștientizare în rândul alegătorilor cu privire la problemele juridice cu care se confruntă Trump și Hunter Biden, fiul președintelui, ale cărui afaceri sunt investigate de Departamentul de Justiție. 83% dintre alegători au declarat că sunt atenți la informațiile legate de problemele juridice ale lui Trump, în timp ce doar 66% au spus același lucru despre Hunter Biden. Deși nu au apărut dovezi care să arate că Biden ar beneficia cel mai mult de pe urma afacerilor internaționale ale fiului său și nici că a exercitat autoritatea guvernamentală pentru a le favoriza, republicanii din Congres spun că se apropie de inițierea unui proces de destituire a președintelui, în legătură cu aceste afaceri. 

Articolul integral la The Wall Street Journal

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday