Limita de 20 de mii de vizitatori pe zi a început să fie testată începând de azi, 4 septembrie, iar măsuri similare vor fi implementate în alte situri antice din țară, potrivit ministrului grec al culturii, Lina Mendoni. Autoritățile elene au decis să impună restricții pe baza îngrijorărilor legate de potențialele distrugeri ale sitului și de feedbackul primit atât de la angajați, cât și de la vizitatori.

Acropola atrage vizitatori din întreaga lume. Într-un interviu acordat postului de radio grec Real FM în august, ministrul grec al culturii a declarat că Acropola este vizitată zilnic de peste 23 de mii de persoane. Mendoni a mai spus că situl arheologic este deschis până la ora 20.00, dar majoritatea turiștilor aleg să-l viziteze dimineața, provocând aglomerație și creând “condiții neplăcute atât pentru sit, vizitatori și personalul care încearcă să gestioneze acest volum mare de oameni“.

Astfel, prin intermediul unui site web de rezervare a biletelor de acces în Acropole, se va ține evidența intrărilor și se va impune un anumit număr de vizitatori pe oră. Scopul este că noul sistem – care se află în prezent în fazele de testare și va fi aplicat oficial din aprilie 2024 – va aborda supraaglomerarea și va garanta siguranța și longevitatea monumentului antic. De anul viitor, noul sistem de rezervare se va aplica și altor situri arheologice din Grecia care funcționează cu bilete electronice.

Sursă: CNN

Foto: Petesaloutos | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday