Agenția națională de meteorologie a Spaniei, AEMET, a emis un Cod Roșu de ploaie și furtună (cel mai înalt nivel de avertizare dintre cele trei folosite), ceea ce înseamnă “posibil pericol extrem”, valabil pentru regiunea Madrid, provincia Toledo și orașul Cadiz. “Din cauza situației excepționale și anormale, în care vor fi depășite recorduri de precipitații, le cer locuitorilor din Madrid să rămână acasă astăzi”, a transmis primarul Madridului.

Serviciile de urgență din Madrid au avertizat că există deja inundații, în unele orașe mici, și au recomandat populației să nu folosească mașinile până luni. Au fost emise, de asemenea, avertizări Cod Portocaliu pentru Andaluzia, Castilla y León, Catalonia și Valencia, în timp ce Castilla-La Mancha, Aragón, Insulele Baleare, Murcia, Țara Bascilor, La Rioja sunt sub Cod Galben, cel mai scăzut nivel de alertă dintre cele trei.

În Alcanar, Tarragona, pe coasta de est a Spaniei, cantitățile de apă au atins 215 litri pe metru pătrat în ultimele 24 de ore.

Surse alternative: El Pais, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday