În contextul atacului cu drone lansat noaptea trecută de Rusia asupra portului ucrainean de la Dunăre, Ministerul Apărării Naționale “reiterează în cei mai fermi termeni că aceste atacuri îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”

Totodată, autoritățile române mai transmit că au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești cu drone de noaptea trecută asupra infrastructurii portului Reni și asigură că “în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

MApN mai amintențe că va continua implementarea măsurilor de vigilență pe teritoriul României, terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite în conformitate cu planurile NATO.

Sursa: Comunicatul MApN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday