Datele Biroului de Statistică a pieței Muncii din SUA (U.S. Bureau of Labour Statistics) arată o scădere lunară de 17.000 de locuri de muncă din industria cinematografică și fonografică în august. Cu toate acestea, economia americană a creat 187.000 de locuri de muncă în aceeași perioadă de timp, stimulată de o creștere din sectorul sanitar și al construcțiilor. Analiștii se așteptau la aproximativ 170.000 de noi locuri de muncă luna trecută. 

Pierderea subliniază unul dintre efectele grevelor actorilor și scenariștilor de la Hollywood, care au început în luna mai și, respectiv, la mijlocul lunii iulie. În perioada care a urmat, mai multe studiouri de film și-au întrerupt activitatea prematur. Totodată, greva de la Hollywood a afectat și alte sectoare, precum cel hotelier și imobiliar, costând economia generală a Californiei aproximativ 3 miliarde de dolari până în prezent. 

Scenariștii și actorii de la Hollywood aflați în grevă negociază acum cu studiourile pentru a obține salarii mai bune. Actorii urmăresc să forțeze platformele de streaming să le accepte revendicările – împărţirea mai echitabilă a profiturilor și condiții de muncă mai bune. În plus, solicită ca inteligența artificială și chipurile și vocile generate pe calculator să nu fie folosite pentru a înlocui actorii.

Luna trecută, sindicatul scenariștilor de la Hollywood (WGA) a declarat că a primit o nouă propunere din partea organismului care reprezintă marile studiouri precum Netflix, Disney și Amazon, pentru a relua discuțiile. Aceasta a venit după săptămâni de blocaje și progrese lente.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday