Potrivit informațiilor oficiale ale Comandamentului Ucrainean, 25 de drone au venit dinspre Crimeea pe deasupra Mării Negre, în mai multe valuri, pe parcursul a două ore și jumătate, între 1.30 și 4.00 dimineața.

Conturile locale de Telegram au raportat interceptări inițiale făcute de antiaeriana din jurul orașului Ismail (lângă Tulcea), iar apoi au raportat că dronele ruse zboară în paralel cu granița României, ocolind Ismail, pentru a lovi portul Reni, aflat la circa 20 de kilometri, în linie dreaptă de Galați. Locuitorii regiunii Odesa au raportat că la Reni s-au auzit cel puțin două explozii.

Din cauza focurilor bateriilor antiaeriene și a faptului dronele rusești lovite în aer pot provoca totuși pagube și incendii atunci când ajung la sol, este greu de determinat, din declarațiile și postările pe rețelele de socializare ale martorilor, câte dintre acestea și-au lovit cu adevărat ținta.

Potrivit informațiilor oficiale, postate pe canalul de Telegram al Forțelor Aeriene Ucrainene, trei drone ruse au lovit infrastructura din sudul regiunii Odesa, rănind două persoane. În atacurile anterioare din luna august, rușii au distrus 13 mii de tone de cereale din portul Ismail.

Notă Biziday: Ambasada Ucrainei la București a rugat anterior cetățenii români și presa din România să nu mai distribuie imagini cu atacurile ruse asupra zonelor de la granița țării noastre, pentru a nu-i ajuta pe agresori să-și regleze tirurile împotriva orașelor ucrainene. Imaginea care însoțește această știre este una de arhivă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday