Agenția de presă de stat KCNA a transmis că exercițiul de sâmbătă a fost desfășurat pentru  “a avertiza inamicii” că țara va fi pregătită în caz de un război nuclear, în timp ce Phenianul a promis din nou să consolideze acțiunile de descurajare militară îndreptate către SUA și Coreea de Sud.

Cele două rachete de croazieră cu focoase nucleare simulate au fost lansate spre marea din vestul peninsulei și au zburat aproximativ 1.500 de km la o altitudine prestabilită de 150 de metri, scrie Reuters.

Guvernul Coreei de Nord a mai precizat, separat, că liderul Kim Jong-un a vizitat o fabrică unde sunt produse motoare pentru ambarcațiuni și o importantă uzină de producție a munițiilor, pentru a sublinia importanța consolidării forțelor navale ale Phenianului.

Testul de sâmbătă a avut loc la doar câteva zile de la încheierea exercițiilor anuale comune dintre Coreea de Sud și SUA. Coreea de Nord a condamnat ferm și a criticat acordul de la un summit de luna trecută dintre cele două țări privind îmbunătățirea cooperării militare.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday