Am discutat despre ceea ce am convenit ieri la Bruxelles cu liderii europeni. Am reafirmat foarte clar că nu sunt de acord ca prim-ministru al României și ca președinte al Partidului Social Democrat să crește cota de TVA peste 19%, un lucru care ar duce evident la o creștere a inflației și o scădere a creșterii economice“, a declarat premierul la sfârșitul ședinței cu liderii partidului.

În ceea ce privește TVA-ul la produse alimentare și medicamente, Marcel Ciolacu a transmis că la nivelul partidului a fost convenit ca procentul să nu depășească 9%, în condițiile în care “o scumpire în zona de alimente și medicamente ar duce la scădere a nivelului de trai al românilor cât și la o creștere a inflației”.

Totodată, ordonanța privind plafonarea prețurilor la produsele alimentare și agricole va fi prelungită până la finalul anului. Aceasta a fost aprobată în Guvern la 30 iunie și urma să intre în vigoare de la 1 august, pentru o perioadă de trei luni. Printre produsele alimentare vizate se numără pâinea albă, laptele de vacă, mălai, făină albă, ulei de floarea soarelui.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a declarat că guvernul își va asuma răspunderea pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare și modificările fiscale. În urmă cu o lună, premierul a mai transmis că măsurile de creștere a unor taxe sunt necesare, în caz contrar România “riscă să piardă toate fondurile europene și să intre în colaps“.

De asemenea, premierul României a făcut referire și la “o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, acestea, celelbrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este în toată Europa“. Marcel Ciolacu nu și-a exprimat însă opinia cu privire la propunere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday