După o ședință cu conducerea Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu a declarat că “vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice, și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai drepul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehicului pe care îl folosești în momentul infracțiunii“.

Totodată, după ce ministerul de Interne a anunțat la începutul săptămânii că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli, premierul Ciolacu a declarat acum că este necesară crearea unui cadrul legal care să ofere părinților posibilittea de “a solicita autorităților, medicilor de familie, o eventuală testare a minorului și statul să acopere aceste cheltuieli“.

Dacă eu, părinte, sunt îngrijorat, nu am de unde să știu dacă copilul meu se droghează sau nu, apelez la autoritățile și instituțiile statului. Cred că este o abordare corectă“, a transmis premierul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday